menu button

Hvad er et implantat?

Et implantat kan erstatte en eller flere manglende tænder. 
Et implantat er en kunstig rod af metal, der indsættes i kæbebenet. Implantatet har form som en skrue og er lavet af titanium, da titanium vokser sammen med eksisterende knoglevæv og danner en stærk forbindelse mellem de to. 

Implantatet opereres ind i kæbeknoglen og vokser i løbet af nogle måneder sammen med knoglen og sidder fast. Dette tager ofte 2-3 måneder, men kan i sjælne tilfølde tage op til 6 måneder.
Ovenpå implantatet monteres herefter en krone, bro eller protese, alt efter hvad der er nødvendigt.
 

Hvem kan få et implantat?

Næsten alle kan få foretaget implantatbehandling - unge og ældre.
Der kan i få tilfælde være forhold hos den enkelte, der gør at en implantatbehandling ikke altid er den bedste løsning.

Ved implantatbehandling er knoglen og omkringliggende væv er afgørende for at at implantatbehandlingen lykkes. I visse tilfælde er der ikke tilstrækkeligt knoglemateriale til at rumme implantatet.
Hvis der ikke er nok knogle til at gennemføre implantatbehandling kan man opbygge knogle enten ved en lille operation inden implantatet isættes, eller samtidig med at implantatet isættes.
 

Hvilke fordele er der ved implantater?

Implantater har en høj holdbarhed og vil specielt ved de bagerste tænder give et godt kosmetisk og funktionelt slutresultat. Ved implantatbehandling kan følgende fordele nævnes:

 • Sidder fast og føles som en naturlig tand
 • Høj holdbarhed og succesrate
 • Kan holde en løs protese på plads
 • Kan erstatte en eller flere tænder
 • Reducerer knogletab
  Tabet af en tand medfører et hul i munden. Knoglen vil langsomt begynde at forfalde, hvilket påvirker tandsættet. Implantatet stimulerer knoglevævet og forhindrer tab af knoglesubstans. Implantatet udfylder hullet og vokser sammen med knoglevævet, så knogletab undgås.
 • Samme funktion som egen tand. Implantatet er integreret i kæben og vil dermed fungere på samme niveau som de naturlige tænder. Tyggefunktionen og bidfunktionen er væsentligt bedre efter en sådan behandling end efter andre som eksempelvis brug af proteser
 • Ingen fjernelse af sund tandstruktur på nabotænderne
  De tilstødende, naturlige tænder kræver ikke støtte, slibning eller ændringer ved indsættelse af implantater.
   

Kvalitet og sikkerhed

Der findes mange forskellige typer implantater. Vi anvender implantater fra NOBEL BIOCARE, som er det ældste og mest veldokumenterede implantatsystem. De arbejder løbende med videreudvikling og forskning på området for at sikre den højeste kvalitet på markedet. 
Det giver dig som patient og os som behandlere den størst mulige sikkerhed for, at det er det bedst mulige produkt, der indopereres i din kæbe.

 

Garanti og holdbarhed

Implantater betragtes som en langsigtet og varig løsning. Holdbarheden er høj i forhold til andre behandlinger. Undersøgelser viser at 96% af implantaterne under optimale forhold stadig fungerer efter 10 år.  Det vil sige at mange implantater nærmest holder livsvarrigt.

Er du alligevel uheldig og mister et implantat uforskyldt og har du overholdt de foreskrevne kontrolbesøg yder vi sammen med Nobel Biocare i de fleste tilfælde en garanti, hvor du får erstattet det mistede implantat.

 

Hent brochure om implantater her 


 

læs cookie politik
Luk vinduet igen Cookies

Aabybro Tandlægerne Postvænget
Postvænget 4
9440 Aabybro
+45 98 24 23 23
info@aabytand.dk