menu button
Hent brochure om parodontitis her (pdf-format)

Hvad er parodontitis?

Marginal parodontitis - eller i daglig tale: Paradentose er betegnelsen for en betændelsestilstand i vævet og  knoglen, som tanden sidder fast i forårsaget af bakterier. Bakterieangrebet nedbryder knoglen, hvorved tænderne kan blive løse - eller i værste fald mistes.
Det er en lumsk sygdom, der ofte udvikler sig langsomt, og samtidig er det først i de sene stadier af sygdommen, at der kan mærkes symptomer.
Hold derfor altid øje med tandkødsbetændelse samt ømt og blødende tandkød, da dette  er en forløber til paradentose.

Hvordan kan jeg undgå paradentose?

Paradentose opstår, når bakterier over længere tid samler sig langs tandkødsranden og forårsager en betændelsestilstand. Bliver den betændelse ikke behandlet, kan det udvikle sig til paradentose. For at undgå paradentose er det derfor vigtig, at man sørger for at pleje sine tænder nøje efter tandplejerens anvisninger.

Når først paradentosen er opstået

Hvis paradentose opdages i et tidligt stadie og behandles i tide, er der god chance for en total helbredelse.
Dette forudsætter selvfølgelig, at du følger vores instruktioner til tandpleje nøje.
Vi tilbyder et individuelt tilrettelagt behandlingsforløb, der i løbet af 4-6 mdr. kan få selv den aggressive parodontose under kontrol.
Efter behandlingsforløbet er det vitigt, at du overholder de regelmæssige kontrolbesøg en 3-4 gange om året, så vi kan sikre os, at der ikke er sket tilbagefald i paradentosen. Har der ikke været tilbagefald i 1-2 år, kan intervallerne for kontroltjek i stedet foretages til 1 gang årligt.

 

 

læs cookie politik
Luk vinduet igen Cookies

Aabybro Tandlægerne Postvænget
Postvænget 4
9440 Aabybro
+45 98 24 23 23
info@aabytand.dk